Smerter i underlivet

Smerter i underlivet kan skyldes mange ting. Ofte er det i virkeligheden tarmene der driller, musklerne der er spændte eller en blærebetændelse.

Hos nogle kvinder er smerterne relateret til menstruationscyklus.  Det er forskelligt hvor smerterne mærkes, hos nogle kvinder er det i skedeindgangen det er værst, hos andre er det inde i skeden eller føles som en smerte dybt i underlivet. Karakteren af smerterne er også meget forskellig og kan være brændende, stikkende, sviende, borende eller dump/tyngende.

Hvis du har vedvarende smerter i underlivet, bør du kontakte din læge som vil undersøge din mave, lave en gynækologisk undersøgelse og tjekke din urin. Hvis der ikke umiddelbart er en forklaring på smerterne, vil du oftest få en henvisning til gynækolog.

Hos gynækologen vil du blive ultralydsscannet i vagina, følt og set på i underlivet, og der vil muligvis blive taget prøver for infektion.

Der kan også være en cyste på æggestokken, som heldigvis ofte forsvinder af sig selv.

Engang imellem kan det være nødvendigt at tage yderligere prøver, men gynækologen vil altid vejlede og fortælle undervejs, så du ved hvad der foregår.