Akupunktur

Vi er glade for at kunne tilbyde akupunkturbehandling af udvalgte gynækologiske lidelser. Forud skal du have en kvalificeret gynækologisk vurdering og rådgivning.

I klinikken tilbyder vi akupunkturbehandling mod følgende gynækologiske lidelser

Overaktiv blære

Klimakterielle gener

Menstruationssmerter

Endometriose

Kvalme i graviditeten

(som supplement til fertilitetsbehandling i særlige tilfælde)

Overvejer du akupunkturbehandling?

Vil det første skridt være en henvisning hertil fra din egen læge til gynækologisk vurdering af din gynækologiske lidelse. Efter at gynækologen har undersøgt dig, informeret dig om den fra Dansk Selskab for Gynækologi og Obstetrik www.DSOG.dk anbefalede behandling, kan du starte akupunkturbehandling i klinikken. Hver behandling koster 300 kr. som egenbetaling.

Behandlingen udføres af gynækolog Camilla Flarup Gosvig, der er uddannet på længerevarende kursus i akupunktur for udenlandske læger i Shanghai i 2006. Nålene bliver taget ud af klinikkens sygeplejerske eller vores medicinstuderende. Det er hensigtsmæssigt at du hviler dig efter behandlingen, men især at drikke rigeligt væske resten af dagen.

Behandlingen varer ca. 20 minutter og der anvendes 5-15 sterile engangsnåle der stikkes ind i hud og muskler. Nålene stimuleres en til to gange under behandlingen. Behandlingen bør ikke gøre ondt, men der kan normalt føles en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse kort tid efter at nålene er sat i.

Afhængig af tilstanden og varigheden af denne, ses bedring ofte efter 2-3 uger, eller efter 6-8 behandlinger. Der anbefales 1-2 behandlinger om ugen.

Bivirkninger: der ses nu og da forbigående symptomer og bivirkninger i form af:

Mindre blødninger og blå mærker, svimmelhed og forværring af symptomer og smerter, træthed (obs bilkørsel), alvorlige skader kun ved inkompetent behandling.

Virkningsmekanismen

Hvad viser forskningen