Passageundersøgelse af æggelederne

Du skal have undersøgt om der er passage i æggelederne og det gøres ved at lægge et lille kateter i livmoderhalsen. Der skylles væske gennem kateteret op i livmoderen og det vurderes under samtidig ultralydsskanning, om væsken passerer fint gennem æggelederne. Nogle gange vælger gynækologen at lægge lidt lokalbedøvelse.

Kvinder der har menstruationer

Så skal du ringe og bestille tid på 1. menstruationsdag. Undersøgelsen foregår mellem 7. og 10. cyklusdag.

Før undersøgelsen

Nogen oplever en menstruationslignende murren ved undersøgelsen og det er derfor en god ide at tage 2 tabletter Panodil på 500 mg og/eller 2 tabletter Ipren på 200 mg en time før undersøgelsen.

Efter undersøgelsen

Du kan have let blødning og lette mavesmerter efter undersøgelsen. For dette kan du tage 2 tabletter Panodil på 500 mg og 2 tabletter Ipren på 200 mg hver 6.-8.time.

Når du kommer hjem

Nogen gange kan man opleve let blødning i nogle dage efter undersøgelsen. Ved kraftige blødninger, smerter, eller feber de følgende dage, bør du kontakte klinikken.  Har der været en let obstruktion af en af æggelederne forud for undersøgelsen, kan du også opleve at væsken har skyllet det fri, og at du bliver spontant gravid efterfølgende.

Plan

Der lægges en plan om hvad det næste skridt er før du går hjem, og det vil som oftest være en ultralydsskanning nogle dage efter, eller i starten af næste menstruationscyklus.